Kung Fu voor Kinderen

Kung Fu voor Kinderen

Kung Fu is de befaamde verdedigingskunst afkomstig uit de Shaolin tempel in China. De term Kung Fu betekent “vaardigheid” door “hard werken“. Kung Fu is niet alleen schoppen en slaan, het belangrijkste is het trainen van lichaam en geest met als doel deze twee in balans te brengen.

De lessen zijn gericht op: Zelfdiscipline, Coördinatie, Zelfvertrouwen, Teamwork en Leiderschap.

Door het beoefenen van Kung Fu neemt het zelfvertrouwen en de innerlijke rust toe; dit heeft een gunstig effect op de zelfontwikkeling. Shaolin Kung Fu is voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Ouder en Kind Kung Fu

Hoe leuk is het om samen iets te leren en dat samen thuis te kunnen oefenen? Een gedeelde interesse schept een extra band en is gezellig.

Je brengt samen meer tijd door en voor het kind is het vertrouwd wanneer ze samen met hun ouders zijn. Het beoefenen van Kung Fu is goed voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en weerbaarheid zowel fysiek als mentaal, dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Ouder en Kind Kung Fu vanaf 4 jaar.

Het volgende blok van 8 lessen start op 2 februari 2019
Lokatie: Gymzaal het Bolwerck in Edam
Tijd: 10.00 tot 11.00 uur
Kosten: 70 euro per Ouder en Kind

Meld je nu aan!

Anti Pesten Programma

ZELFVERTROUWEN, WEERBAARHEID EN PESTEN.

Studies tonen aan dat zelfvertrouwen, pesten en weerbaarheid met elkaar verbonden zijn. Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft een negatief effect op het zelfbeeld; dit heeft gevolgen voor de omgang met anderen.

Een gebrek aan sociale vaardigheden en verlegenheid zijn vaak de belangrijkste redenen voor pestgedrag. Het is opmerkelijk dat dit niet alleen de reden is dat iemand gepest wordt, maar het is ook vaak de reden dat iemand pestgedrag gaat vertonen, door het neerhalen van een ander voelt zo iemand zich vaak beter.

Door het stimuleren, uitdagen, belonen en motiveren kan je iemand een meer positieve houding en instelling geven. Een positieve houding geeft een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen daarmee en een betere bewapening een tegen pestgedrag.

De nadruk voor de kinderen ligt niet op het leren vechten met handen en voeten, ze leren niet om geweld met geweld op te lossen. Maar het is wel belangrijk dat zij zich kunnen verweren wanneer het nodig is.