Qigong

Beoefenaren van deze Chinese bewegingskunst ervaren zonder uitzondering dat Qigong hen op allerlei gebieden goed doet. Ze kunnen vrijer en dieper ademen, zich goed ontspannen en ze zijn vrolijk en energiek.

Vaak kunnen ze beter slapen en hebben ze minder last van lichamelijke klachten.

Het begrip Qigong valt uiteen in twee delen: Qi (of Ch’i) en Gong. Ch’i is de essentie van alles (oerkracht). Gong betekent: aandachtig en regelmatig oefenen. Wanneer er een goede harmonie is in lichaam en geest, stroomt de Ch’i via onzichtbare banen – meridianen – ononderbroken door ons lichaam.

Maar het gebeurt ook dat er blokkades ontstaan in die energiestroom: de vitaliteit vermindert, er ontstaan innerlijke spanningen en die veroorzaken vaak lichamelijke klachten.

De eenvoudig vloeiende bewegingen helpen lichaamshouding en ademhaling te verbeteren en brengen ontspanning. Zo brengt de regelmatige beoefenaar van Qigong het lichaam, de geest en de emoties bewust in balans.

De trainingen zijn grotendeels gebaseerd op de Yan Shou Gong wat ‘de kunst van lang leven’ betekend

Yan Shou Gong

Yan Shou Gong betekent ‘De kunst van Lang Leven’. De Grootmeesters Chee Kim Thong en Yap Cheng Hai hebben de 36 korte vormen van de Yan Shou Gong ontwikkeld op basis van 180 authentieke Shaolin Nei Gong oefeningen uit de Wuji en Luohan Ryu stijl.

Ook als Anti-Stress training en hulp bij Burn-Out is de Yan Shou Gong uitermate geschikt, het is een vorm van bewegende meditatie.

De vormen zijn eenvoudig maar bevatten de essentie, hierdoor blijft de unieke effectiviteit, verfijning en diepgang van de oude vormen behouden. De vormen zijn kort en simpel te leren voor beginners maar zijn door de dieperliggende complexiteit tegelijkertijd een uitdaging voor de gevorderde Qigong beoefenaar; het geeft enorme gronding, sterkt je lichaam, bevordert de lichaamsstructuur en doorstroming van energie.

Qigong Lesrooster

Woensdag 19.00 – 20.00 uur locatie La Danse Edam
Donderdag 19.00 – 20.00 uur locatie Hoofdkwartier Hoorn
Vrijdag 20.00 – 21.00 uur locatie Hoogwoud
Zaterdag 11.00 – 12.00 uur locatie Bolwerck Edam