Anti Stress Training

Stress is onze grootse vijand in deze gehaaste samenleving. Burn-Outs komen steeds vaker voor, mensen hebben veel last van spanningsklachten en zoeken naar manieren om zich te kunnen ontspannen, zowel op natuurlijke als chemische wijze.

In Kung Fu speelt Zen een belangrijke rol; het leert je omgaan met Stress. Zen vertaalt zich het best als Mindfulness.

Vaak zijn mensen zo gespannen dat ze het niet eens door hebben. Ze lopen de hele dag rond met opgetrokken schouders, een gesloten vuist of een verstijfde kaak. Ook een slecht slaapritme, tandenknarsen, geprikkeldheid en contante vermoeidheid zijn tekenen dat iemand te veel spanning vasthoudt.

Door bewust te worden van je spanningen, kan je beginnen te leren hiermee om te gaan en om spanningen los te laten. Loslaten is misschien wel het moeilijkste om te leren in een mensenleven. Je moet je eerst bewust zijn van de spanningen en dan moet je je realiseren dat je deze spanningen kunt loslaten en laten passeren. Vaak houdt je stevig vast aan spanningen en problemen waardoor je gaat malen en dat maakt de spanningen groter. Dit kost extra energie en maakt alles nog erger dan het al is.

De Zen of Mindfulness training is zeer effectief in de strijd tegen stress. Bij Kung Fu moet je rustig zien te blijven onder grote druk, zelfs wanneer iemand je opzettelijk uit balans probeert te krijgen. Mentaal en fysiek horen bij elkaar. Wanneer je mentaal kan ontspannen, ontspant automatisch ook je lichaam en andersom. Uiteindelijk leer je dat loslaten helemaal niet zo moeilijk is.

De Anti Stress training geschiedt 1 op 1 en is ideaal om een Burn-Out te voorkomen dan wel te helpen bij het herstel ervan.

Het leven is om van te genieten!

Blessure behandelingen

Als Kung Fu meester moet je kunnen breken en genezen, het ene kan niet goed ontwikkeld zijn zonder het andere, Yin en Yang zijn samen een ding. De vaardigheden die je ontwikkelt, kunnen met enige studie goed worden ingezet om blessures en blokkades te genezen dan wel te verwijderen.

In Kung Fu is het zeer belangrijk dat je je eigen lichaam goed kent. Een gezegde is: “Ken je eigen lichaam dan ken je die van de ander ook”. Dit is cruciaal als je iemand zijn lichaam wilt controleren en wilt voorkomen dat diegene dat van jou kan overnemen. Gevoeligheid speelt hierbij een grote rol. Bij aanraking voel je waar er blokkades zijn en daar laat je vervolgens je energie op los zodat je je tegenstander uit balans kunt brengen.

Mijn kennis van Kung Fu helpt mij bij de behandeling. Ik voel waar het lichaam en de fascia niet goed meebewegen en waar er behandeld moet worden. Om de cliënt bewust te maken van hoe het lichaam werkt en in elkaar zit, maak ik bij de behandeling gebruik van de Anatomy Trains van Thomas Myers. Deze zijn ook weer gebaseerd op eeuwenoude Kung Fu kennis.

Bij de behandeling wordt er ook gebruik gemaakt van Chinese kruidenpreparaten die volgens eeuwenoud recept gemaakt zijn.
Een behandeling kost 35 euro.