5 Ancestors Wuzu Quan

5 Ancestors is een Zuiderlijke Shaolin Stijl gebaseerd op de stijlen van 5 monniken die de vernietiging van de Shaolin tempel hadden overleeft. Zij waren meesters in Taizu, Luohan, White Crane, Monkey en Darmo (Bodhidharma). Daarnaast hebben we ook een 6e Ancestor Wu Mei ook bekend als Ng Miu de non die de Wing Chun Stijl heeft ontwikkeld.

Onze 5 Ancestors Lineage is die van de wijle Grootmeester Chee Kim Thong uit Maleisië, hij had als titel Nationale Schat van China, deze titels krijg je niet zomaar.  Sifu Lyndon krijgt les van Meester Boh Yap Heong, zoon van de wijle Grootmeester Yap Cheng Hai. Meester Boh komt regelmatig naar Nederland om lessen en workshops te geven, hierboven in de video ziet u hem de verschillende Ancestors uitleggen.

Onze 5 Ancestors stijl kenmerkt zich door de zachte en interne kant, let wel zacht is erg sterk en verslaat hard. Het is niet makkelijk om deze stijl te leren en het vereist toewijding van de student, maar de resultaten zijn zeer zeker de moeite waard.